İş dünyasına yeni can suyu; sosyal medya ekonomisi oldu
Küresel ölçekte yaşanan salgının hayatın her alanında farklılıklar getireceğine dikkat çeken sektör temsilcileri, bu noktada orta ve uzun vadeli stratejilerin mevcut durumun geleceğine göre şekilleneceğini belirtiyorlar
Sosyal ve iktisadi hayatın derinden etkileyen küresel COVID-19 salgını, yaşam tarzından tüketim alışkanlıklarına kadar birçok noktada ciddi değişim ve dönüşüm süreçlerini de beraberinde getiriyor. İş dünyasının kapanan ya da daralan piyasalar karşısındaki odak noktasını ise internet tabanlı e-ticaret ve sosyal medya paylaşımları oluşturuyor. Geçmişe oranla e-ticaret ile ciro bazında firmaların hedeflediği rakamlar gün geçtikçe artarken; sosyal medya platformu üzerinden alternatif gelir kapıları oluşturacak girişimler de ön planı çıkıyor.
Türkiye’de sokağa çıkma yasağının başlamasıyla birlikte vatandaşların tüketim alışkanlıkları kendi üretim kabiliyetlerini de bir anlamda yeniden tetiklerken; sosyal medyada yapılan paylaşımlar ise buna bağlı sektörleri ve yatırımları hareketlendiriyor. Örneğin ekmek tüketimimin yoğun olduğu ülkemizde, bu konuda hem sosyal medyanın çerçevesi yeni bir boyutta çiziliyor hem de buna bağlı e-ticaretin gelecekte nasıl bir rota izleyeceğini ortaya koyuyor.
Bu herkes için referans teşkil ediyor. Gelişen dünyanın dinamiklerini yakından takip eden Yarın Dergisi, sosyal medya üzerinden desteklenen e-ticaret olgusunu; sektör temsilcileri ve kanaat önderlerinin yorumlarını ile siz değerli okuyucuları için araştırdı. Alanında yetkin kişilerin ve uzman ekiplerin danışmanlığında sürecin sağlıklı ve hızlı şekilde yürütüleceğine dikkat çeken sektör temsilcileri ve fikir önderleri, içerik üretiminde kurum ve kurum yöneticilerinin samimiyet sınavından geçtiğinde birleşiyor. Ortak paydayı ise firmaların kullanım sıklığı ne olursa olsun sosyal medya hesapları üzerinden hedef kitlelerine ve pazarlarına ulaşmaları gerekliliği oluşturuyor.
Küresel ölçekte yaşanan salgının hayatın her alanında farklılıklar getireceğine dikkat çeken sektör temsilcileri, bu noktada orta ve uzun vadeli stratejilerin mevcut durumun geleceğine göre şekilleneceğini belirtiyorlar. Sürecin doğru yönetilmesi noktasında f irmaların, ‘ben yokum’ söylemine girmeden oyunu kurallarına göre oynaması, büyük önem taşırken; YARIN Dergisi de iş dünyasının öngörülerini ve konunun uzmanlarının düşüncelerini sizler için derledi.