EGİAD, özel sektörü temsil eden 47 genç sanayici ve iş insanın 1990 yılında bir araya gelerek kurdukları bir sivil toplum kuruluşudur.
Atatürk’ün öngördüğü hedef ve ilkeler doğrultusunda, Türkiye’nin çağdaş uygarlık düzeyini yakalama ve aşma anlayışı içinde, kadın erkek eşitliğini siyaset, ekonomi ve eğitim açısından gözeten iş insanlarının toplumun öncü ve girişimci bir grubu olduğu inancıyla hareket ediyor. Bu gayelerin gerçekleştirilmesini sağlamak için çalışan EGİAD, Türkiye’nin ve Ege’nin küreselleşme sürecinde Türk rekabet gücünün ve toplumsal refahın,
istihdamın, verimliliğin, yenilikçilik kapasitesinin ve eğitimin kapsam ve kalitesinin sürekli artırılması yoluyla yükseltilmesini esas alıyor.
Bu bağlamda ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınmasında bölgesel ve sektörel potansiyelleri en iyi şekilde değerlendirerek ulusal ekonomik politikaların oluşturulması için çalışan EGİAD, Türkiye’nin küresel rekabet düzeyinde anıtımına da katkıda bulunuyor.
Süreci desteklemek üzere uluslararası siyasal, ekonomik, sosyal ve kültürel ilişki, iletişim, temsil ve iş birliği ağlarının geliştirilmesi için çalışmalar yürüten EGİAD, bu kapsamda 2002 yılından beri aralıksız yayın hayatına devam eden YARIN Dergisi ile de sürece katkıda bulunuyor. EGİAD, YARIN Dergisi’nin 75. sayısında Türkiye’nin İkinci Yüzyılı’na özel röportaj dizisi ile tarihe not düşüyor.
Bu özel çalışmada, farklı toplumsal kesimlerdeki kanaat önderleriyle bir araya geldik. Kamudan özel sektöre akademiye uzanan bu yolculukta; sanayi, ticaret, eğitim, kültür-sanat ve spor alanında yapılanlara ve yapılması gerekenlere ışık tuttuk.
Bu yayında paylaşılan fikir çeşitliliğinin ilgili tüm kesimlere kaynak olmasını umuyoruz.